Åby/Tjureda IF B

Referat: Jönköping Bandy Reservlag - Åby/Tjureda IF B

"Bredden är toppen"
Ja så är en lokal fotbollsklubbs slogan för visa att klubbens topp byggs underifrån. Och det är sannerligen så även i Jönköping. Hur många städer i landet kan visa på tre seniorlag på herrbandy i tre olika serier? Året närmar sig slutet och hur det ser ut framåt är skrivet i stjärnorna....
Till matchen då - den sistamatchen för säsongen för JB/Månsarps div 2 lag - även kallat "reservlaget" eller B-laget. Det stord klart innan avslag att JB/MIF blir tvåa efter suveräna Waggerid i serien. Men det gäller avsluta på ett snyggt sätt!. Och vilken raketstart JB/MIF gjorde. I medvinden i första halvlek visade Lukas Wahlgren att han är "vindsnabb", inte många hängde med där. På 15 minuter gör han fyra mål och är inlbandad i ytterligare ett. Efter 23 minuter står det 6-0 och matchen är förståss avgjord även om Åby reducerar till 6-1 i halvlek. Det var ett tydligt spelövertag för vårt JB/MIF som fick den tid på sig för verkligen föra boll och spela runt.Dennis E-S och Erik stod för de två andra målen.
Sen var det sidbyte och JB fick motvind - det märktes. Det dröjde hela 15 minurer innan bollen var bakom Åby's målvakt (lika lång tid som det gick 5 mål i första). Kevin petade in sjuan. Sen preseterade sig Åbysunge och snabbe spelare (nr 9 Anton Wernersson) som även han flög fram i medvinden och gör två mål till 7-3 men det kändes aldrig farligt. Resterande mål kommer i jämn följd undefär var 4 minut, Dennis petar in 8:an, Arne gör 9:an, Robin 10:an, Christian 11:an och Kevin avslutar match, säsong och kanske spel i JB för ett tag med att peta in 12:an. Men det ska sägas att hela laget tog del i matchen! Och det är många som tagit stora steg under vintern, för nämna några så inledde Simon Parne strålande innan skada förhindrade fortsatt spel, Gustav Enander behövde bara nya grillor för blomma ut, Många fler förståss, och blandningen av veteraner, A-lagspelare, undomar skapar en härlig dynamik!
För summera - utmärkt match , vi fick tid att "lira" mot ett tapperet och ärligt kämpande Åby. Kanske ska tillägga att vi för tredje hemmatchen stod utan domare vid avslag men "rädddae" återigen avslag genom Anders och Josef Soleby som blåste igång matchen (Anders tog av domarjackan efter 20 min när en inringd domare som hade vänlighet att ställa upp kom). Slutet gott - alting gott.